dinsdag 24 maart 2015

Marcel Musters is een open gesloten boek

Je snapt niet dat Bette (Linda de Mol) in de Familie Kruys niet meteen toehapt als ze wordt versierd door Marcel Musters (56) in de gedaante van aannemer Johan. Wat een sympahtieke gast weet hij neer te zetten. Logisch ook wel, want Marcel Musters heeft genoeg kunnen oefenen. Hij heeft in tientallen films, televisieseries en toneelstukken geschitterd. Terwijl hij ooit begon als psychiatrisch verpleegkundige voor hij in 1986 eindexamen deed voor de toneelschool in Amsterdam. 
Marcel Musters schittert stiekem op enorm veel podia

Marcel Musters richtte theatergezelschap 'de mug met de gouden tand' op en speelde ook in de eigen tv-series van mugmetdegoudentand: Koekoeksclub, TV7 en Hertenkamp. Voor zijn personage Max in Hertenkamp ontving hij in 2000 een Gouden Beeld voor Beste Acteur.

Marcel speelde daarnaast in diverse films als Zwartboek, Tussenstand, Lucia de B, Gooische Vrouwen, De Bende van Oss, Vox Populi, Oeroeg, Filmpje, De Dominee, Stille Nacht en Amazones en in tv-series als Penoza, Oud Geld, Lijn 32, Vuurzee, Waltz, Gooische Vrouwen, Buro Kruislaan, Loenatik, Seth en Fiona, Consult, Baantjer, Flodder, Oud Geld, Grijpstra & de Gier, Ik ben Willem.

Binnenkort is Marcel te zien in de films Dansen op de Vulkaan en Kidnep en speelt hij naast in de televisieserie De Familie Kruys, ook in De Zwarte Tulp, Valentijn en Dominee 4.

Daar dan. Succesvol dus.Marcel Musters en Linda de Mol in De Familie Kruys

Maar hoe is Marcel Musters verder? 


'Ik ben wat je noemt een open gesloten boek,'vertelt hij in een interview. 'Ik vind het leven soms zwaar. De wereld zit oneerlijk in elkaar, dat oneerlijke zit nou eenmaal in de aard van mensen, wij zijn ook beesten, vooral bezig met overleven. Ik kan zwaarmoedig zijn, vooral omdat ik me voort­durend realiseer dat het leven lang zo maakbaar niet is als we denken. De dood, ziektes, liefdes­perikelen, soms is het niet meer dan reageren op de dingen die gebeuren. Ik vind dat het leven leuk wordt doordat we met elkaar kunnen communiceren, door elkaar dingen te vertellen en te delen in elkaars leven. Dat verzacht en troost. Daarom – én omdat ik ze zelf graag lees – laat ik me zien in interviews. Gesloten ben ik ook, zelfs naar mijn vrienden toe. Als er iets met me is, als ik een probleem heb of verdriet, dan zul je dat lang niet te weten komen. Ik moet eerst zelf grip krijgen op wat er mis is, voordat ik erover kan praten.'En is er ook een meneer of mevrouw Musters?


Marcel Musters had veertien jaar lang een relatie met acteur Jeroen Willems. Jeroen Willems overleed later geheel onverwacht aan een hartstilstand. Met wie hij momenteel is, heeft Roddelvrouw nog niet achterhaald. Dus voorlopig houdt ze het maar op Bette Kruys.

Meer over de acteurs uit De Familie Kruys:

  • Karina Smulders en Fedja van Huet trouwen piepklein: lees hier
  • Familie Kruys hét nieuwe succes van Linda de Mol: lees hier
  • Wie is Elise Schaap ofwel Ruxandra? Lees hier
  • Linda de Mol en Jeroen Rietbergen gelukkiger dan ooit: lees hier


XOXO,
RoddelvrouwGeen opmerkingen:

Een reactie posten